top of page

Stockholms stad vill ge återvändande IS krigare hoppborgar


Jihad Jumping Castle - Stockholms stad vill förebygga extremism genom att ge IS krigare "hopp" när de återvänder.

I tisdags klubbade Stockholms stad igenom en strategi mot extremism. Målet, enligt den rödgröna majoriteten, är att förhindra Islamistisk jihadism genom att ge återvändande IS krigare stöd. Strategin, fick, inte helt oväntat, en del kritik från politiska motståndare som menar att detta initiativ normaliserar terrorism och gör det alldeles för enkelt för de som begått brott som mord och våldtäkt. Nu tar Stockholms stad ännu ett steg i bekämpningen och denna gång tar de i med hårdhandskarna. Från och med September i år kommer individer som återvänder från att ha stridit för ISIS att tillhandahållas en alldeles egen hoppborg. Tanken är att locka hem IS krigare och ge dem ett roligt nytt liv i Sverige. Storken talade med Socialborgarrådet Ewa Larsson (MP) och bad henne förklara hur de kom fram till den här lösningen.

- Man ska kunna ha kul, oavsett om man mördat eller halshuggit. Med vår nya satsning ger vi återvändande IS-krigare en fräsch ny start med en jättefin och färglad hoppborg som,det bara är att blåsa upp och ha skoj med! Tanken är att vi ska bättre rehabilitera de dumma terroristerna genom att få dem att vara glada och ha kul. Vi hoppas också att IS-krigare som befinner sig i Mellanöstern får reda på denna satsning och väljer att komma hem och bli snällare! Jag tror det här kommer bli jättebra.

Vi kontaktade Mahbe Al Zukyadeek, en jihadist som nyligen kom hem från att ha stridit för ISIS och som skapat förening JRS, Jihadisters Rätt i Samhället, och bad honom ge sina tankar kring strategin. - Det här är bra, det här är ju riktigt bra. Nu kan man åka och kriga och göra kaos i Mellanöstern och när man kommer hem väntar en sprillans ny hoppborg! Kan det bli bättre? Jag funderar på att åka tillbaks och komma hem igen så jag kan få min egen. Det återstår att se om strategin lyckas eller inte, men en sak är säker, hoppborgsförsäljare kommer gå med vinst i höst för första gången sedan 1993.

 Rykande Färska Nyheter och Skvaller    

VÄDER
Skitkallt 

Storken är Sveriges  bästa tidning, absolut - Zlatan Ibrahimovic

bottom of page