top of page
Mest Klickade Idag 

Astrid Höök: Därför är det okej för tjejer att vara otrogna


Okej, det finns en grej vi måste prata om. Det finns en misuppfattning i vårt samhälle om att det är lika illa för en kvinna att vara otrogen mot sin man som det är för en man att vara otrogen mot sin kvinna. Det här är inte sant, inte ens i närheten. Om du är en man som är otrogen mot din partner är du ett jävla rövhål som förtjänar att brinna i helvete. Jag är allvarlig. Som en feminist som varit i många såna förhållanden kan jag säga att jag har gått igenom en hel del – det enda som räddat mig är det faktum att jag är en stark person. Det finns inget värre än att vara otrogen mot en tjej. Om du är det så använder du dina Patriarkala krafter mot henne och förtrycker henne genom att använda mental krigsföring som får henne att känna sig värdelös. Du stampar bokstavligen på det heliga bandet mellan dig och tjejen. Sekunden du stoppar din korv i en annan tjej är du hundskit som förtjänar att bli hängd. Män är djur som inte kan hålla pitten i styr och när en man är otrogen borde han bli skickad tillbaka till 1940-talet och förvandlas till en jude. Det är så mycket jag hatar otrogna killar. Okej, det var inte menigen? Okej du var full? FUCK YOU.

Men när en tjej är otrogen mot en man är det fortfarande mannens fel. Tjejer är otrogna för att deras killar inte kan ge dem det känslomässiga stöd de behöver och när de inte känner att killen får henne att känna sig speciell. Vi tjejer är väldigt kärleksfulla och omsorgsfulla och när dem känslorna inte blir besvarade måste vi hitta kärlek på andra hålla – och det har vi rätt att göra – ingen gillar en kille som inte kan tillfredsställa sin kvinna. Att vara otrogen mot din pojkvän är OKEJ, det borde faktiskt bli uppmuntrat, för om du är en man som inte kan tillfredställa din kvinnas inre hunger; sexuellt, med presenter eller med kärlek, så har hon rätten att stilla den med andra män. Män som har otrogna flickvänner är uppenbarligen hundskit som inte ens kan tillfredsställa sin kvinna.

Så killar, om ni inte vill att era tjejer ska vänstra, ta er i kragen för fan. Va inte den där losern som kvinnor är otrogna mot. Det finns en klar skillnad mellan könen när det kommer till att vara otrogen. Skillnaden finns för att vi har en obalanserad könsmaktsordning i det här patriarkala samhället. Kvinnor som är otrogna sparkar Patriarkatet i pungen och är starka, men män bara är otrogna för att de vill ha lite kul. Det är så irriterande att se människor som tror att kvinnor som är otrogna gör någonting fel – det gör dem inte – dem är starka och behöver ingen man som säger åt dem vad de ska göra. Det är 2015, inte 1955, för Guds skull. Okej jag kommer troligen få mycket hat från anti-feminister om den här artikeln, men jag tycker att det är en viktig fråga som måste tas upp. För att diskutera artikeln, twittra under #OkejOtrohet

ANNONS:

mer viralt

bottom of page