top of page
Mest Klickade Idag 

Ett öppet brev till er som vill ha skolavslutning i kyrkan, hur känns det att vara rasister?


Astrid Höök är en 20-årig feminist som är trött på skolavslutningsdebatten

Hej Sverige. Jag blir så trött på den här debatten. Varje år runt den här tiden blommar den upp och förpestar tillvaron för skolbarn såväl som deras föräldrar och hela samhället i allmänhet. Det är en så onödig debatt, en sån tärande debatt och en debatt som får så många att känna sig utanför. Nå, vilken debatt är det jag pratar om? Skolavslutningen och var den bör få hållas. Det finns en grupp människor i vårt samhälle som inte borde finnas. Gruppen är ganska massiv och består av tvättäkta rasister, islamofober och kvinnohatare. Ni kanske känner dem som “SD-röstare” eller “folk som inte gillar Kakan Hermansson”, men i den här artikeln defineras den här gruppen som “de som vill ha skolavslutning i Kyrkan”.

Finns det några värre människor än er, och ja, nu pratar jag med er, alla ni som av någon outgrundlig anledning tycker att det är okej att ha skolavslutning i kyrkan. Nej jag tror verkligen inte det, ni är verkligen bottenskrapet, och nu ska jag berätta varför. Att ha skolavslutning i kyrkan är en gammal rasistisk tradition från den tiden då kvinnor inte hade rösträtt, då märkhyade hänges upp i träd och när araber kallades för arabjävlar på öppen gata. Det är en svunnen tid, tack och lov, men ni, ni som vill ha avslutning i kyrkan, försöker desperat hålla kvar vid de här gamla. förlegade värderingarna för att ni vill att samhället inte ska förändras. Ni är rädda för förändring, rädda för saker och ting inte ska vara lika för dina barn som det var för dig, och att Sverige håller på att bli ett mer mångkulturellt, tolerant samhälle, där mörkhyade hyllas för sin hudfärg och inte hatas.

Ni som vill ha skolavslutning i kyrkan, inser inte ni hur rasistiska ni är? Inser ni inte att ni får barn som inte är blonda och blåögda att må jättedåligt över att behöva träda in i en falsk guds hus? Jag trodde Sverige var ett sekulärt land och ändå tvingar vi människor från vackra, spännande kulturer att tåga in i en kal, kall byggnad utan någonsomhelst krydda och sjunga gamla kampsånger bland blonda rassebarn? Är det verkligen såhär vi borde behandla människor som kommit hit från andra kulturer, tvinga dem att assimilera i våra gamla trötta traditioner? Att ha skolavslutning i kyrkan får alla som inte är rågblonda att känna sig utanför, utstötta och kränkta. Skäms på er som tycker det är en bra ide! Vi borde lägga kyrkavslutningar bakom oss - det är dags nu - dags för en förändring. Personligen tycker jag att Moskeer skulle vara den perfekta platsen för skolavslutningar. Det skickar ett meddelande till omvärlden att Sverige lämnar bakom sig den rasistiska perioden som var det förra seklet och öppnar upp för det nya, varmare, mer toleranta Sverige. Och ni som tycker att vi inte borde ha skolavslutningen i en religiös byggnad överhuvudtaget, ni underskattar Moskeers fina arkitektur och gästvänliga salar, det behöver inte vara något religöst över ceremonin, men att vara i en Moskee marinerar barnen med RIKTIG kultur och inte gammal svennebanan skit.

Lyssna nu, så här ligger det till, alla ni som fortfarande tycker att vi ska ha skolavslutning i kyrkan, till och med efter att ha hört mina argument, ni kan fan försvinna från Sverige. Vi behöver inga rasister i det här landet. Låt oss toleranta männsikor ha våran skolavslutning i fred! För att diskutera den här artikeln , twittra under #InteMinKyrka

ANNONS:

mer viralt

bottom of page