top of page
Mest Klickade Idag 

Att dansa Små Grodorna är djurplågeri, och om du gör det är du en del av problemet


20 åriga Astrid Höök tycker att förtrycket av grodor under midsommarafton har gått för långt.

Jahapp, då var det dags igen. Midsommar. Sommarens höjdpunkt. Den ljusaste tiden på året. En tid då man äter sill, badar och ligger på skärgårdsklippor. Det är fin tid, och en som borde firas, (även om den är en gammal rasistisk tradition från Vikingatiden) - men det faktum att den är värd att fira betyder absolut inte att dagen är problemfri - inte alls. Det finns ett stort inslag i Midsommar firandet som är äckligt, grovt och inhumant. Det händer efter lunchen, efter att knäckebrödet har knapprats på och efter att nubben slinkit ner, när man gått ner till midsommarstången för att dansa. Det är alltid den första dansen. Alltid. Det är den dansen som barnen är så uppspelta och glada att få dansa. Kransarna myllrar och barnen storler när det är dags. Men vet de inte vad de gör? Vet de inte vad de håller på med? Är det inte föräldrarnas jobb att berätta för dem? Små grodorna, små grodorna är lustiga att se” så börjar förtrycket. Sången, som förknippats med midsommar sen urminnes tider är en farlig, kränkande hånande sång som faktiskt utmynnar i djurplågeri. Mobbningen börjar redan när texten går “...är lustiga att se” - direkt mobbar svenska vuxna som barn, grodarten och säger att dom ser lustiga ut. Sedan fortsätter det, vi påpekar att de inte har öron eller svansar och retar dem för detta faktum. Grodorna kan inte rå för att de inte har öron eller svansar, ändå ska vi alltid påpeka det - detta är solklar grodmobbning. Och som om det inte vore nog så härmar vi dem sen “kou ack ack ack kou ack ack…”, så låter hela Sverige, och bildar då en mobbningsmur som omringar hela rikets grodor och hånar dem för hur de pratar. Är det okej att håna människor som stammar? Nej. Är det okej att håna Afrikaner för att de pratar med klickljud? Nej. Är det okej att håna grodor för att de inte är kapabla till ett mer komplicerat språk? NEJ! Det vi gör mot grodorna på midsommar är oacceptabelt. Det är för fan djurplågeri.

Om ni har någon som helst värdighet i kroppen, dansa inte den dansen imorgon! Det skulle betyda så mycket för grodsamhället om de fick vara ifred från hatet och hånet för ett år. Om du har läst min artikel och du fortfarande dansar små grodorna kan du fan gå ut för ett stup, för då bryr du dig uppenbarligen inte om naturen och djuren.

Jag vill starta en kampanj under hashtaggen #StoppaSmåGrodorna , skriv där för att diskutera den här frågan med mig! Tillsammans kan vi stoppa djurplågeriet! Svik inte grodorna nu Sverige!

ANNONS:

mer viralt

bottom of page