top of page
Mest Klickade Idag 

Klas Källstrom: Vi kan inte skylla terrorn på terroristerna - Islamofobin är den verkliga boven

Klas Källström är 25 år och jobbar på Starbucks, han har länge varit intresserad av politik och vill ge sig in i debatten nu Det hände i Australien i December, det hände it Paris i Januari och det hände nu, i Februari i Köpenhamn. Blodiga terrorattentat som tillsammans skördat mer än ett dussin liv och vars gärningsmän alla säger sig tillbe samma Gud - Allah.

Överallt i Europa hoppar högern ivrigt på tillfället att föra sin rasistiska kampanj mot Islam och Muslimer. De häller vildögt offrens blod som bensin på Islam-bålen och dansar kring den mätta med självbelåtenhet. De bryr sig inte om offren, de bryr sig inte om deras familjer eller deras vänner, deras enda angelägenhet är att slicka sig om läpparna och skrika “Titta, Islam är en ond ideologi, Muslimer är ett hot mot Väst”.De har förstås fel, Islam är en fredsreligion och människor som säger någonting annat har en uppenbar politisk agenda. Det terroristerna dör för har ingenting med Islam och göra och de citat ur Koranen de säger sig agera under är feltolkade om inte helt icke-existerande. Det finns ingenting i Koraren som förespråkar våld eller utförandet av terroristhandlingar, inte mer än i Kristendomen, Hinduismen eller Buddhismen, och vi kan inte låta sporadiska vansinnesdåd från ett fåtal så-kallade-muslimer definiera hur vi ser på över en miljard riktiga muslimer.Det är inte Islams fel att terrorattentat sker - det är Isamofobin. Under det senaste årtiondet har främlingsfientligheten och rasismen ökat i hela Europa.

Fascistiska partier som Sverigedemokraterna och Danskt Folkeparti har växt sig starka i nästan alla länder i vår världsdel. Med hjälp av opportunistisk populism trummar de upp ilska och hat mot grupper i samhället som tillhör “de andra”, dem som inte “är som vi”. De största offren i denna utveckling är Muslimerna som människor och Islam som religion. Islamofobin är starkare i Europa än den någonsin varit och den växer hejdlöst som svampar i européer som behöver någon att skylla på för hur alla problem i samhället.

Det är inte så konstigt att unga muslimer som bor i ett samhälle som ständigt marginaliserar dem, trycker ner dem och förvägrar dem samma rättigheter som “urbefolkningen”, tvingas att hitta sätt att synas, att slåss tillbaka och att få sin vedergällning mot ett system som ser dem som smuts. Det är så terrorister föds, de föds ur all det hat som de fått mottagit från rasister och främlingsfientliga under deras uppväxt, de drivs mot extremism och hämndlystnad, likt en mobbad pojke som vill stå upp en gång för alla och boxa sina mobbare i magen.Det är inte terroristernas fel att de begår terrorattentat, det är det västerländska samhället som bör känna ansvar för det blodet som spills.

Terroristerna begår hemska handlingar, det råder det inga tvivel om, men vi kan inte skylla på dem. Islamofobin orsakar terrorism, och om vi vill stoppa fler attentat är det dags att blicka in i oss själva och få Muslimer att känna sig mer välkomna i vårat samfund. För att diskutera detta med mig, twittra under #IslamofobiÄrTerror

ANNONS:

mer viralt

bottom of page