top of page
Mest Klickade Idag 

Embla Svensson: Parneviks är svin som förtrycker de svaga

Embla Svensson är en feminist som fått nog av överflödet i TV-rutan

"Keeping up with the Kardashians"-konceptet har nått Sverige, men jämfört med originalet är den svenska familjen, familjen Parnevik, otroligt pinsam och problematisk.

Jesper Parnevik, en man som en gång va något, har alltså bosatt sig i Miami med sin vita "ariska" fru och fyra vita "ariska" ungar. De bor i en flådig mansion för typ tio miljoner dollars och sitter och fläskar sig i solen 24/7. Ska detta vara underhållning? Att tänka sig att Jespers enfaldiga förmåga att slå en liten boll i ett hål har framkallat den här äckliga, överdådiga livsstilen som skadar SÅ många och symboliserar absolut ALLT som är fel i samhället, är svindlande.

Familjen Parnevik (och själva serien) bevisar verkligen vilket sjukt samhälle vi lever i. I Sverige breder en ny underklass ut sig. Den består av romer som flytt förtryck i Rumänien, flyktingar från Syrien som kommit hit för att undslippa tortyr samt starka singelmammor som försöker sätta mat på bordet för hungriga barn. Samtidigt lever one-trick-pony pajasar som Jesper Parnevik bland palmer och surfbrädor, med båtar och bilar och akvarium i väggen, och tror det är OK. Har de ingen skam i kroppen? Familjen Parnevik fötrycker de som är mest utsatta genom att visa upp sig själva i sin svulstiga lyxporr som dryper av exhibitionsim och skicka det via TV till varje hus och hem.

Vad säger du, Jesper, till Roslana, trebarnsmamma från Polen som knappt kan ge sina barn för dagen, efter att hon har sett dig på din jetski med en hummer i käften i en timme varje måndag? Säger du "förlåt"? "Förlåt för att jag fötrycker dig"? "Förlåt för att jag köper limeträd istället för att bidra till att du ska få ha lite mänsklig värdighet"? Nej, jag tror inte det va, du är för upptagen med att snorta kaviar.

Pappa Parnevik är en klassisk Patriark - han fötrycker kvinnorna I familjen och verkar inte verka för att bryta några könsroller. Han betalar för allt. Han är mannen I huset. Han är alltid ivrig att visa sin dominans och det faktum att det är tack vare han som familjen har råd att leva som de gör. Hans fru Mia är förpassad till hemmafrurollen och verkar på något självhatande, sadomasochistict sätt trivas I den. Döttrarna hämmas konstant av Parneviks envisa bresande och verkar inte få ha egna åsikter. Tyvärr är det ytterst svårt att ha sympati med någon av dem för att de är sådana bortskämda blonda brats som bidrar till ett förlegad kvinnoideal med sina push-up Instragrams. Parneviks har inte helt oväntat Latinamerikanska husor som de behandlar som luft. De är importerade över gränsen för att tjäna den vita mannen. Kontrastet mellan de blonda barnen och den mörka Maria, symboliserar det flera hundra år gammalt fötryck som uppkom under slavhandeln. Barnen tror de står över alla för att de är vita och blonda. Gästerna som kommer dit för att dricka ur Parneviks pokalen är passiva, avdankade kändisar som ser förtrycket med egna ögon men som väljer att inte rycka in utav rädsla för Jespers undangömda vrede. Det är vidrigt att se att Parneviks får härja ohejdade. Den enda gästen som överhuvudtaget bidrog någonting till programmet var Linda Pira, en invandrarkvinna som dessutom kan rappa - all power till henne alltså. Det är sorgligt att utomjordiskt frosseri, sexism och rasism får visas på bästa sändningstid. Det är dags att Parneviks kommer ner på jorden, flyttar hem till Sverige och visar lite jävla medmänsklighet. Gör någonting bra av din framgång Jesper! Hjälp de som är utsatta, gräv i dina fickor och ge till tiggare, donera dina pengar till invandrare och kvinnor som behöver dem mer än du. Det är sorgligt att ni kan sova om natten, så som ni lever lyxliv på andras bekostnad och tror att alla ska dyrka er för det. Var en bra människa för fan! Jag ska inte ens behöva säga det här men jag är glad att jag gjorde det för jag slår vakt för solidaritet och rättvisa! Jag säger vad alla tänker. För att diskutera artikeln, twittra under #BojkottaParneviks Följ Embla på Twitter @Slidfageln

ANNONS:

mer viralt

bottom of page