top of page
Mest Klickade Idag 

Nej Zara Larsson du är ingen riktig feminist


Hej Zara. Jag vet att du lever loppan i LA och att du är upptagen med att försöka bli en stjärna, men jag hoppas du kan ta dig tid att lyssna på vad någon som inte föddes med silversked i munnen har att säga. Tro mig – det här är viktigt.

Du tror att du är en ikon. Du tror du står upp för kvinnors rättigheter. Du tror alla feminister ser upp till dig. Men du har fel. Ack, så fel.

Jag trodde på dig först. Du var en ung stark tjej som började visa feministiska instinkter på Twitter och Instagram. Jag och mina vänner jublade när du började använda ord som "Patriarkatet" och "Könsmaktsordningen" och "Sköna snubbar". Det visade att du var på rätt väg att bli en av oss, att du höll på att sätta på dig den rosa tiaran och bli en fabulös feminist. Men det var då det. Sen hände något.

Du blev mer och mer radikal, och det var bra, vi tittade på med spänning. Vi var lyriska när vi såg dig hugga dig fram i den Patriarkala djungeln och kapa alla snopplianer, du var framtiden för Svensk feminism- men sen tog det stopp – sen avstannade du – bromsade du in. Du stannade på någon slags barbie/hobbyfeminist nivå och fördjupade dig inte vidare i de viktigaste, mest brinnande frågorna inom feminismen, så som intersektionalitet queer och transfrågor. Du kom till den feminstiska puberteten med blev aldrig vuxen.

Det blev snart uppenbart att du enbart använder en slags filmjölksfeminism för att det hjälper dig i din resa till att bli en stjärna. Du har märkt att när du tar bilder på dig med kådisar på benen eller med mensiga trosor så kommer Nyheter24’s kameror som lydiga hundar och ger dig uppmärksamhet. Du använder feminismen för att få uppmärksamhet, det märks att du inte bryr dig på riktigt, för om du hade gjort det hade du inte varit så jävla transfobisk och sexistisk i vissa avseenden. Du är inte feminist nog.

För det första tar du alldeles för mycket plats med ditt vita privilegium och låter inte rasifierade kvinnor gästtwittra på din Twitter eller vara med på din Instagram. Jag har kollat på din Instagram och såg knappt en enda rasifierad kvinna – och när du väl hade rasifierade kvinnor hade du bilder på smala, fetfobiska modeller. Hatar du svarta kvinnor? För det andra verkar du hata tjocka kroppar. Har aldrig sett att du uttrycker någon som helst positivitet kring tjocka kroppar på Twitter och du verkar själv inte äta på ett sätt som gör dig större och mer tolerant. Man ser bara massa bilder på dig och din smala kropp och det får alla oss andra som älskar alla slags kroppar att må jättedåligt inombords. Du borde äta mer och bli en bättre förebild för unga tjejer.

För det tredje har jag sett dig hylla män på din Instagram. Du gratulerade en Patriakat-påg (en man) på sin födelsedag och skrev inte dit någon triggerwarning för oss som får posttraumatisk stress när vi ser en cishet man. Det är inte direkt feminstiskt att gå runt och applådera och gratulera män, det uppmuntrar bara deras sexistiska sätt och gör det OKEJ för dem att fortsätta som de har gjort i årtusenden. Man måste alltid vara i kamp-mode, annars är man ingen riktig syster. Så de så. För det fjärde har innehåller dina videor fri rörlighet och dansnummer som fötrycker funktionsnedsatta individer utan att ha med någon slags förklaring om att du inte diskriminerar mot dom som inte KAN dansa eller gå runt. Detta kallas funkofobi. Hur tror du att min rullstolsbundna syster känner sig när hon ser dig springa runt och dansa? Just det. Diskirminerad. Ingen riktig feminist tar dig på allvar. Ingen hyllar dig förrutom på Twitter och Nyheter24. Ingen tycker du är särskilt feministisk alls. Allt du är är en vit, cishet, femme, fetfobisk, funkofobisk wannabe artist som visar upp sin alldeles för smala kropp och sitt alltför snygga ansikte och får andra att känna sig mindre värda. Så nej Zara du är ingen riktigt feminist. Du var på rätt väg, men sen stannade du av i utvecklingen, du är som en fitthöna som inte kläckts och därför kan vi vuxna fitthönor inte acceptera dig. P.S Jag tycker du kan sätta dig ner i en rullstol och sluta vara så funkofobisk För att diskutera mitt brev till Zara, twittra under #BrevTillZara !

ANNONS:

mer viralt

bottom of page