top of page

Alice Bah Kuhnke utbränd - lämnar alla politiska uppdrag omgående - "Det här var inget för mig"


En och en halv månad efter valet meddelar Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke att hon har gått in i väggen. Hon lämnar alla politiska uppdrag omgående - "Det här var ju inte direkt Disneyklubben"

Exakt en månad efter att Alice Bah Kuhnke, den forne programledare för barnprogrammet "Disneyklubben", tillträde som Kultur och demokratiminister, avgår hon. Detta efter att hon har drabbats av ett allvarligt utmattningssyndrom, det meddelar Riksdagskansliet på måndagsmorgonen.

"Alice Bah Kuhnke meddelade imorse att hon inte kommer forsätta sitt uppdrag som Kultur och demokratiminister. Regeringen tackar Alice Bah Kuhnke för en fantastiskt fruktsam månad vid rodret och fasthåller att hon varit en av de bästa Kultur och demokratiministrarna Sverige någonsin skådat. Alice har gjort så mycket för så många människor och har lämnat ett evigt avtryck i svensk politik. Det är inte så konstigt att hon är utmattad med tanke på hur hårt hon arbetat och hur mycket hon åstadkommit. Självklart kommer vi utreda huruvida Sverigedemokraterna har bidragit till Bah Kuhnkes mentala ohälsa. Vi hoppas att hon snart kommer på bättringsvägen och vi önskar henne lycka till i alla framtida förehavanden.", Så säger Regeringskansliet i ett pressmeddelande. Vi sökte Bah Kuhnke för en kommentar. "Jag trodde aldirg det skulle vara såhär jobbigt när jag antog det här uppdraget. Detta var alldeles för mycket för mig, jag är helt slut #lol, så mycket papper och möten och rapporter. Det var ju inte direkt Disneyklubben, trodde det skulle vara mer fester och möten med kungen. Nu vill jag bara hem och sova" Säger Bah Kuhnke till Storken i en telefonintervju.

Enligt uppgifter har statsminister Stefan Lövfen redan börjat se sig om efter en ny minister. En potentiell kandidat är skådespelaren Eva Röse, som också var programledare för Disneyklubben. "- Ja, Eva Röse är för tillfälet ett mycket intressant namn, det finns fortfarande mycket Disneymagi att hämta ur det där programmet, jag är övertygad om att den, Disneymagin alltså, kommer vara oumbärligt för svensk politik denna mandatperiod." Bekräftar Stefan Lövfen.

 Rykande Färska Nyheter och Skvaller    

VÄDER
Skitkallt 

Storken är Sveriges  bästa tidning, absolut - Zlatan Ibrahimovic

bottom of page