top of page

ICA märker om sitt fläskkött till "syndens kött"


Fläsk får en makeover - ICA märker om allt sitt fläskkött till "syndens kött" - för muslimernas skull

Det pågår just nu en stor förändring på ICA-butiker runtom i landet och kanske redan på fredag, när du handlar mat inför helgen, kommer du att få bevittna nyheten med egna ögon . Det är nämligen så att alla produkter i ICAs sortiment som innehåller ordet "fläskkött" är på väg att märkas om till det mer moderna "syndens kött" - detta efter att ICAs styrelse beslutat att företaget måste anamma en mer "tolerant och öppen approach" inför omvärlden. Tanken är att Muslimer, som inte äter fläskkött av religiösa skäl (eftersom det anses orent), skall känna sig mer hemma i butikerna. Tilltaget är det första i en rad åtgärder som ingår i "ICA Multikulti" en kampanj kommer att "modernisera" och "mångfaldera" mathandelsbutiken.

En av personerna bakom initiaviet är Johanna Neuph, medlem i ICAs styrelse, och Storken bad henne förklara vilka tankegångar som ligger bakom ändringen. "För oss på ICA är det viktigt att skicka rätt signaler. Vi har använt den, för att vara ärlig, grovt rasistiska och exkluderande termen "fläskkött" alldeles för länge och vi kände att det var dags nu att visa lite öppenhet och värme inför våra Muslimska bröder och systrar.Vi vill att alla ska känna sig trygga i våra butiker och då kan vi inte låtsas som om att fläskkött inte är orent. Nu sänder vi en stark signal att vi står på muslimernas sida. Det finns minst lika många Kristna terrorister.

Vi frågar om några vidare ändringar är planerade Nä...ja förutom att jordgubbar kanske blir "jihadgubbar" efter årskiftet

Men det är inte alla som välkomnar förändringen, många arga Svenskar har rört på döfläsket och slutit upp sig bakom hashtaggen #RörInteMittFläsk, där de kämpar för att ICA ska behålla den traditionella terminologin. Såhär säger en upprörd användare på Facebook och av hans belägenhet att döma, uttalar han "fläsk" med tjockt "L" "Jag har fan äti fläsk varje dag sen jag va litn, jag ska int ha nå syndarpannkaka, åk hem Musse Piggar innan jag ger er fläskläpp!"

Vi kommer att rapportera vidare utvecklingar angående denna nyhet när de uppkommer.

 Rykande Färska Nyheter och Skvaller    

VÄDER
Skitkallt 

Storken är Sveriges  bästa tidning, absolut - Zlatan Ibrahimovic

bottom of page