top of page

Regeringen släpper egna emojis


Regeringen kan inte lova Jobb men de gör som Jobs - Släpper egna emojis i vår

Efter kritiken mot att majortiteten av Apples emojis föreställer vita människor släppte företaget i veckan en hel rad nya emojis som speglar samhället på ett mer heterogent sätt. Nu vill sveriges regering inte vara sämre - den 20:de april släpper de sin egen samling smajlisar.

Det är Stefan Löfven, en man som länge varit som fisken i vattnet när det kommer till att vara "high-tech" och "down with the kids", som ligger bakom initativet. Tanken är att Sveriges befolkning ska "känna sig närmare makten" när de SMS:ar. - På det här sättet blir vi som allas bästa kompisar, vi är inte längre bara ansiktslösa makthavare som äter Naturgodis på Rosenbad, nu finns vi i allas telefoner och kan uttrycka i stort sett vad som helst. Vi är den första regeringen som gjort så här i världshistorien, Palme hade aldrig kommit på tanken. Jag kan knappt vänta på att få se hur folk använder mitt och mina kollegors ansikten.

säger en uppspelt Stefan Löfven till Storken per telefon.

Samtliga ministrar får sin egen emoji och tanken är att de ska symbolisera olika dygder inom politiken, men Löfven menar att betydelserna troligtvis kommer att skifta till att betyda "coolt" eller "awesome" bland kidsen, och det, är något han välkomnar. Testversionen av emojisarna rullade ut till en utvald skara, ca 1000 svenskar under söndagsmorgonen, och några av våra läsare har redan börjat använda dem. Här är några konversationer som inkluderar de nya emojisarna.

 Rykande Färska Nyheter och Skvaller    

VÄDER
Skitkallt 

Storken är Sveriges  bästa tidning, absolut - Zlatan Ibrahimovic

bottom of page